Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie basisscholen in Glanerbrug dicht: €˜meerdere mensen met corona-klachten €™

461867 basisschool Ouverture

Drie basisscholen in grensdorp Glanerbrug blijven deze maandag uit voorzorg gesloten. Dat hebben de schoolbesturen samen bepaald. Op een van de scholen, Cbs Ouverture, is een leerkracht positief getest op het coronavirus.

Wilco Louwes | Tubantia

De ouders van de leerlingen zijn maandagochtend ingelicht. Omdat de christelijke basisschool Ouverture, de katholieke basisschool De Troubadour en de openbare basisschool Glanerbrug Zuid met elkaar zijn verbonden, geldt de sluiting voor alle drie scholen.

Meerdere mensen met klachtenDe schoolbesturen willen met de sluiting geen enkel risico nemen voor eventuele verdere verspreiding. Het is vooral preventief , zegt bestuurder Andries Mulder van VCO Oost-Nederland, het schoolbestuur van De Ouverture. Zaterdag is een leerkracht van ons positief getest op corona. Het gaat om milde klachten.

Iedereen die met de docent in contact is geweest of die zelf milde klachten heeft, wordt getest. Omdat nog niet alle uitslagen binnen zijn, hebben we met de drie schoolbesturen besloten om dicht te blijven. Dat zal in ieder geval vandaag en morgen zijn. In de loop van maandag of dinsdag willen de scholen duidelijk hebben wanneer de lessen hervat kunnen worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.