Coronacrisis

Drie basisscholen in Glanerbrug dicht: ‘meerdere mensen met corona-klachten’

Drie basisscholen in grensdorp Glanerbrug blijven deze maandag uit voorzorg gesloten. Dat hebben de schoolbesturen samen bepaald. Op een van de scholen, Cbs Ouverture, is een leerkracht positief getest op het coronavirus.

461867 basisschool Ouverture
Wilco Louwes | Tubantia

De ouders van de leerlingen zijn maandagochtend ingelicht. Omdat de christelijke basisschool Ouverture, de katholieke basisschool De Troubadour en de openbare basisschool Glanerbrug Zuid met elkaar zijn verbonden, geldt de sluiting voor alle drie scholen.

Meerdere mensen met klachtenDe schoolbesturen willen met de sluiting geen enkel risico nemen voor eventuele verdere verspreiding. âHet is vooral preventiefâ, zegt bestuurder Andries Mulder van VCO Oost-Nederland, het schoolbestuur van De Ouverture. âZaterdag is een leerkracht van ons positief getest op corona. Het gaat om milde klachten.â

Iedereen die met de docent in contact is geweest of die zelf milde klachten heeft, wordt getest. âOmdat nog niet alle uitslagen binnen zijn, hebben we met de drie schoolbesturen besloten om dicht te blijven. Dat zal in ieder geval vandaag en morgen zijn.â In de loop van maandag of dinsdag willen de scholen duidelijk hebben wanneer de lessen hervat kunnen worden.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.