Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Café San Remo aan de Stadsgravenstraat blijft dicht: €œNiet rendabel voor mij €

461874 Roan Pollman

De studentenkroeg Café San Remo aan de Stadsgravenstraat in Enschede blijft dicht. Eigenaar Roan Pollman zegt dat het niet rendabel is, omdat hij buiten maar één tafel kwijt kan.

Laura Ratering | 1Twente

Pollman was al klaar voor een heropening. Toen de overheid nog zei dat men met vier man aan één tafel zou kunnen zitten, bijvoorbeeld vier mensen uit een studentenhuis, heb ik alle voorbereidingen getroffen , aldus de eigenaar. Maar toen mocht het niet meer.

Volgens de nieuwe regelingen kan Pollman op de smalle Stadsgravenstraat maar één tafel kwijt. Helemaal niet gezellig en ook helemaal niet rendabel , zegt hij. Om toch wel rond te komen, krijgt Pollman de Tozo, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers, vanuit de overheid. Maar ik moet afwachten. Het tweede steunpakket is nog niet helemaal gevormd. Ik zou misschien voor de bedrijfskosten en vergoeding kunnen krijgen, maar dat is pas eind juni , legt Pollman uit.

Juridisch vraagstuk
Daarnaast is de kroeg van Pollman juridisch gezien een feestcafé. Maar feestcafés en discotheken mogen volgens de overheid nog niet open. Dus eigenlijk mag ik helemaal niet open , aldus Pollman. Daarom had de kroegbaas ideeën ontwikkelt: boeien, spatschermen, afzetlint ¦ Maar ook dat mag niet meer. Voor Pollman zijn het moeilijke tijden. Maar hij blijft positief: Ik heb vroeger een schildersbedrijf gehad. Dus ik denk dat ik in de tussentijd weer ga schilderen. Zodat ik in de tussentijd het pand gewoon kan betalen.
1Twente ging in gesprek met Roan Pollman. Bekijk de video's hieronder terug.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.