Enschede

Officieel: Ron Jans nieuwe hoofdtrainer FC Twente

Ron Jans is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, dat maakte de club vandaag bekend. Jans tekent een contract voor één seizoen en wordt mogen gepresenteerd. De komende tijd wordt de rest van de technische staf ingevuld.

462044 542921 1
Marly Wilens | Redactie

De laatste dagen werden de berichten over zijn komst al steeds nadrukkelijker. Nadat de oefenmeester gisteren tegen Tubantia vertelde dat er inderdaad contact was, leek zijn komst een kwestie van tijd. Op de clubwebsite geeft Jans aan erg uit te kijken naar de uitdaging die voor hem ligt. "Er wacht hier een grote klus, er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan."

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van de oefenmeester: "De afgelopen dagen hebben we prima gesprekken gevoerd en daaruit bleek uit alles dat Jans heel ambitieus is om FC Twente verder vooruit te sturen." De club gaat nu verder aan de slag om de technische staf verder vorm te geven.

In opspraak
Ron Jans was eerder trainer bij FC Groningen, Heerenveen, Standard Luik en PEC Zwolle. Bij die laatste club won hij in 2014 de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Zijn laatste klus als hoofdtrainer was bij FC Cincinnati waar hij in februari opstapte nadat hij in opspraak was geraakt toen hij in de kleedkamer meezong met een lied waarin het 'n-woord' (nigger) werd gebruikt.
foto: Lars Smook
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.