Coronacrisis

VIDEO l Nieuwe maatregelen bij Scouting ‘t Volbert

Scoutingverenigingen mochten geen speurtochten, kookavonden of sportmiddagen meer organiseren vanwege het coronavirus. Vorige week zijn de maatregelen bij scoutingverenigingen versoepeld.

462056 HKEB9467
Redactie l 1Twente

âWe zijn hartstikke blij dat we weer wat mogen doenâ, vertelt scoutingbegeleider Leanne de Boer in 1Twente Vandaag. âHet was een lastige periode voor de scoutingâ. Tijdens de coronaperiode werden er zoveel mogelijk online activiteiten aangeboden. Activiteiten zoals speurtochten of mini-pionieren, werden over het algemeen op de vaste dagen, meestal in het weekend, gehouden. Voor iedereen tot en met 12 jaar hoefden verenigingen geen rekening met de afstand te houden en ook het eten en drinken mocht zonder afstand van elkaar. Voor leden boven de 12 jaar was dat echter een ander verhaal.

Zomerkamp kan doorgaanâVanuit Scouting Nederland is er nu een protocol gekomen en als wij ons aan de regels houden, kunnen wij op zomerkamp gaan", aldus Leanne. Er zijn twee kampprotocollen: een voor jeugdleden tot en met 12 jaar en een protocol voor jeugdleden van 13 tot en met 18 jaar. Voor meer informatie over de protocollen kun je kijken op wegaanopzomerkamp.nl.

Hieronder vind je het hele gesprek met Scoutingbegeleider Leanne de Boer in 1Twente Vandaag.
foto: Ernst Bergboer
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.