Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente heeft beet: Luciano Narsingh maakt het seizoen af in Enschede

Het is officieel: FC Twente huurt Luciano Narsingh tot het einde van dit seizoen van Feyenoord. De aanvaller werd vrijdag medisch gekeurd, waarna de overgang bekend werd gemaakt. Narsingh sluit zaterdag aan bij de groep en zit zondag al bij de selectie voor de wedstrijd tegen VVV Venlo.

Weerzien

Voor trainer Ron Jans betekent het een weerzien met zijn oud-pupil, want de twee werkten eerder al samen bij sc Heerenveen. Het was ook die periode die voor Narsingh zijn doorbraak betekende. In het seizoen 2011/2012 kwam hij tot 24 assists, waarmee hij de interesse van zowel Ajax als PSV wist te trekken. "We denken dat we een hele goede kandidaat hebben gevonden. Ik denk dat hij ons enorm kan helpen, want het is een goede speler. Hij heeft snelheid, een goede voorzet en het is een teamspeler."

Narsingh vetrok uiteindelijk naar PSV en ging daarna met Swansea City de Premier League in. Daar brak hij nooit echt door en in 2019 keerde hij terug in de Eredivisie bij Feyenoord. Ook daar kwam hij niet veel aan spelen toe, omdat hij Steven Berghuis voor zich moest dulden.

Ervaring

Of Narsingh juist onder Jans dan ook weer op kan bloeien, daar wil de trainer van FC Twente niet veel van weten. Hij wijst onmiddellijk op de prestaties van de aanvaller. "Hij heeft Premier League gespeeld, hij heeft bij het Nederlands elftal gezeten. Wat ook wel prettig is: hij is zeker geen leider, verre van dat, maar hij heeft wel ervaring en dat is iets dat we zeker kunnen gebruiken."

Buitenkans

Narsingh zelf heeft zin in dit nieuwe avontuur: “Voor mij is dit een heel mooie overstap, ik kijk er naar uit. Ik ken trainer Ron Jans nog van mijn tijd bij Heerenveen. De gesprekken die ik met hem heb gehad gaven me heel goed gevoel en vertrouwen. Ik wil hier de komende maanden met plezier voetballen. Ik weet dat ik ervoor moet knokken en mijn niveau moet halen.”

Technisch directeur Jan Streuer lijkt hiermee klaar te zijn op de transfermarkt. “Na de blessure van Vaclav Cerny wilden we onze voorhoede versterken, omdat we wat ‘dun’ in de aanvallers kwamen te zitten. De komst van Luciano was een buitenkans. Hij kent Ron Jans uit zijn tijd bij sc Heerenveen en wilde graag naar FC Twente komen. Luciano kan op de vleugels aan beide kanten uit de voeten, past bij de wijze waarop we spelen en brengt ook heel veel ervaring met zich mee. We zijn heel blij dat hij direct aansluit.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.