Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

AUDIO | Discussie komst windmolen: €œWe moeten echt meters maken €

462185 windmill 62257 1920

Vertegenwoordigers van de oppositiepartijen maakten woensdagavond duidelijk dat Twekkelo op hun steun kan rekenen. Maar dat ligt anders voor de coalitiepartijen. Ze hebben het plan een aantal jaren geleden ondertekend. VVD en D66 gaven aan veel waarde te hechten aan het behoud van de natuur, maar er liggen ook afspraken over de klimaatdoelstelling. Hoe denkt coalitiepartner ChristenUnie hierover?

Redactie | 1Twente

Henri de Roode, CU-raadslid geeft in 1Twente Vandaag aan voorstander te zijn van de komst van de windmolens: Maar niet alleen, omdat we windmolens mooi vinden, maar omdat we met elkaar hebben afgesproken dat we een belangrijke opgave hebben.

De doelstellingen om duurzamer energie op te wekken wordt landelijk, zelfs wereldwijd, vastgelegd. Deze doelstellingen vertalen de partijen naar de regio. En deze doelstellingen moeten we verwezenlijken. Dat hebben we in een coalitieakkoord vastgelegd , aldus De Roode. Hij geeft verder aan dat de regio achterloopt op de doelstellingen en dat dit eigenlijk niet kan. Voor ons hoeven het niet per se windmolens te zijn. Het gaat erom dat de energietransitie doorgaat, zodat we de klimaatverandering kunnen aanpakken , aldus het CU-raadslid.

De Roode maakt verder duidelijk dat in de plannen niet exact werd aangegeven waar bij De Marssteden de windmolen komt te staan. Of die nu links of rechts van de weg geplaatst wordt, daar kunnen we het over hebben. De plek moet echter aan bepaalde eisen voldoen: niet te dicht bij een woonwijk en ook niet op een industrieterrein. Willen we echt meters gaan maken, dan moeten we keuzes maken die best lastig zijn.
foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.