Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Enschedese zwemclubvoorzitter: €œHet rapport van de gemeente zit vol met fouten €

462406 Wormeester

De Enschedese Zwemsport Combinatie (EZC) is niet blij met de nieuwe plannen rondom de nieuwe zwembadvisie voor Enschede. Een week geleden pleitte EZC-voorzitter Herbert Wormeester al voor meer zwemwater. In 1Twente maakt hij tijdens een tweede bezoek duidelijk: Het rapport waarop het college zich baseert, zit vol met fouten.

Laura Ratering | 1Twente

Wormeester vraagt zich daarom af hoe het college zijn beleid op een rapport, dat vol met fouten zit, kan baseren. Het tweede dat we probeerden duidelijk te maken is de hoeveelheid zwemwater die we hier hebben , aldus de voorzitter. In Enschede is ongeveer 20 procent van het landelijke gemiddelde. Echt te weinig.

Dat moet anders. Echter is het moeilijk als er fouten in de rapporten zitten. Volgens Wormeester heeft men bij de gemeente bij de de nieuwe plannen, met name bij de derde variant, minder zwemwater uitgerekend dan er eigenlijk zou zijn. Men praat over 910 vierkante meter, terwijl het eigenlijk om 1160 gaat. Ook wethouder Niels van den Berg gaf tijdens de commissievergadering aan geschokt te zijn over de blijkbaar foute berekeningen en geeft aan erachter aan te gaan.

Bekijk het hele interview met Wormeester hieronder terug. Hierin gaat hij de commissievergadering van vorige week nog een keer toelichten.
foto: still uit de video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.