Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Coronacrisis raakt FC Twente hard: achttien mensen ontslagen

462500 carloterellen

Het is een zwarte dag voor FC Twente. De club deelde dinsdag aan achttien medewerkers mee dat ze ontslagen zijn. Volgens directeur Paul van der Kraan is het heel pijnlijk , maar is er geen andere optie. De coronacrisis hakt er flink in.

Fardau Wagenaar | Tubantia

De ontslagen vallen over de hele organisatie, maar de horeca (meeting en events) wordt het meest hard getroffen. Zes medewerkers kregen dinsdag te horen dat er een einde komt aan de samenwerking. Ook op de locatie Hengelo moeten mensen vertrekken, evenals op de afdeling ticketing. In totaal gaat het om elf fulltimers en zeven parttimers.

Het is de derde keer in vijf jaar tijd dat FC Twente zo hard moet ingrijpen. In 2015 en 2018 vielen er ook al veel ontslagen. Het is heel pijnlijk, een verschrikkelijke dag , vindt Van der Kaan. Na de eerdere ontslagrondes hoopten we hiervan gevrijwaard te blijven en dachten we alweer een beetje aan groei. Maar de coronacrisis maakte daar een pijnlijk einde aan.

Vacature
De ontslagen personeelsleden hebben een voorstel gekregen van de club, als ze daar maandag mee akkoord gaan, zijn ze per direct vrijgesteld van werk. Zijn ze het er niet mee eens, dan wordt het een zaak van het UWV en blijven ze werken tot er alsnog een akkoord komt. We hebben ook aangegeven dat als er binnen zes maanden een vacature komt, ze terug in dienst komen. Als ze dat willen.

Op dit moment werken er nog 62 mensen op de kantoren van FC Twente. Dat er de komende weken noodzakelijkerwijs nieuwe spelers komen, maakt het voor de betrokkenen wel extra moeilijk , zegt Van der Kraan. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.