Binnenstad Hengelo

Hengelo verlengt proef met half uur gratis parkeren binnenstad

De gemeente Hengelo gaat de proef met de zogenaamde ‘Shop & Go'-parkeerplaatsen verlengen. Wegens de lockdown zijn de meeste winkels in de binnenstad gesloten, waardoor er geen representatief beeld ontstaat van het gebruik van de parkeerplaatsen. De proef loopt tot eind 2021.

Shopengohengelo gemeentehengelo
Afgelopen juli onthulde wethouder Gerard Gerrits de eerste Shop & Go-parkeerplaats aan de Langestraat in Hengelo © Gemeente Hengelo

Dertig minuten gratis parkeren

De Shop & Go-parkeerplaatsen zijn parkeerplekken waar bezoekers een half uur gratis kunnen parkeren. Ze zijn bedoeld voor mensen die voor een korte boodschap naar de binnenstad komen. Mocht iemand langer dan dertig minuten parkeren, dan krijgen de toezichthouders van de gemeente Hengelo een seintje. Zij kunnen dan een bon uitschrijven. De Hengelose binnenstad telt momenteel dertien van dit soort parkeerplaatsen.

'Niet representatief'

Volgens de gemeente moet de proef worden verlengd omdat de opstartfase langer duurde dan verwacht. Ook gooit de lockdown roet in het eten. De meeste winkels in de binnenstad zijn gesloten, waardoor er volgens de gemeente geen representatief beeld ontstaat van het aantal bezoekers dat normaal gesproken naar de stad zou komen. De proef wordt verlengd tot het einde van het jaar. Dan gaat de gemeente het gebruik van de parkeerplaatsen evalueren.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.