Enschede

VIDEO l Groep 8 van Basisschool Menkotoren heeft geen eindmusical, maar eindfilm

Veel basisscholen zaten in maart met hun handen in het haar wat betreft de eindmusical. Bij Basisschool Menkotoren hebben zij een oplossing gevonden en maken geen musical, maar een eindfilm.

462643 723399
Sharine te Sligte | 1Twente

Bij basisschool de Menkotoren waren ze niet bezig met een eindmusical maar met een film. Door de coronacrisis kreeg deze eindfilm opeens een plottwist, want de leerlingen moesten thuis blijven en konden niet meer naar school.

Eindfilm
Twee jaar geleden kreeg projectleider Marlieke Kremer-Gortmaker de vraag om iets anders te doen in plaats van een eindmusical. Dit werd uiteindelijk een eindfilm. Deze eindfilm gaat over hoe de leerlingen hun laatste jaar van groep 8 hebben beleefd.
De klas werd toen in groepen van vijf leerlingen verdeeld, zodat er niet te veel filmpjes binnen kwamen. Later mochten de leerlingen zelfs thuis vlogs opnemen. âWe wouden eigenlijk een film maken van een kwartier maar het is toch een half uur gewordenâ, vertelt projectleider Kremer-Gortmaker.

FilmsterrenAls echte filmsterren krijgen de leerlingen van groep 8 natuurlijk ook een eigen filmpremière met een rode loper. âSamen kijken naar het eindresultaat met de leerlingen is fantastisch om te doenâ, vertelt leraar Joost Kamp. âAls je naar de film kijkt is het een mooi aandenken voor laterâ. De première is alleen bedoeld voor de leerlingen van groep 8 en niet voor de ouders. âWe snappen dat ouders graag de film willen zijn. Helaas kan dit niet en daarom houden we een livestreamâ, aldus Kamp. In 2021 wil Basisschool Menkotoren gewoon weer een eindfilm maken, door de groep 8 leerlingen van het volgende schooljaar.

Hieronder vind je het hele gesprek met Marlieke Kremer-Gortmaker & Joost Kamp in 1Twente Vandaag.