Enschede
Cultuur

Enschedese Radio 2 dj genomineerd voor nachtprijs: 'We staan tussen grote namen'

Ze zijn pas een half jaar te horen op NPO Radio 2, maar Enschedeër Evert Duipmans en zijn compagnon Jeroen Mulder zijn nu al genomineerd voor een Nachtwacht Award. Met hun programma WILDGROEI drongen ze door tot de laatste vijf. “Enorm verbaasd dat we tussen de bekende namen staan.”

De Nachtwacht Award is een prijs voor het leukste radioprogramma in de nacht, legt Duipmans uit. “Om het tijdstip te eren, voor al die mensen die nog wakker zijn. En de vaak toch wel bijzondere programma's die je ‘s nachts nog vindt. Die zijn wel anders qua karakter dan overdag.”

De prijs komt tot stand op basis van stemmen en niet door een jury-oordeel. “Juist daarom verbaast het me ook zo dat we ertussen staan. Wij zijn een half jaar bezig, maar de andere programma's zijn bekende namen als Rick van Velthuysen (NPO Radio 2) en Astrid de Jong met haar programma Nachtzuster (NPO Radio 1).”

icon_main_quote_red_glyph

"Wij hebben een hekel aan al die oproepjes die je ineens overal ziet om te stemmen."

Evert Duipmans

Campagne

Wellicht heeft de bijzondere campagne van de mannen geholpen, geheel in eigen stijl. “De uitreiking van de RadioRing komt er weer aan, de grote radioprijs. Wij hebben een hekel aan al die oproepjes die je ineens overal ziet om te stemmen. Dus we besloten er de draak mee te steken. In een eigen item maakten we de RadioRing belachelijk, om daarna gewoon wel keihard op te roepen om te stemmen op ons bij de Nachtwacht Awards."

Beluister het campagne-fragment hieronder:

Humor

WILDGROEI gaat over de dingen die makers Evert en Jeroen meemaken. “We kijken met een knipoog naar alles wat om ons heen gebeurt. Of dat nu in het nieuws is of in ons eigen leven.” De mannen brengen die verhalen vaak in liedjes en sketches met humoristische ondertoon.

De dj hoopt dat ze ooit hun programma overdag kunnen gaan maken. Maar voor nu is de nacht een prima broedplaats. “Op dit tijdstip is heel veel vrijheid. We hebben wel eens items die heel lang duren, dat zou overdag wat minder geschikt zijn.” Bovendien maakt de Enschedeër zich geen illusies. “Je zit niet voor niets op zo'n tijdstip aan het begin, we zijn nog heel veel dingen aan het leren.”

Lerend of niet, WILDGROEI zit bij de laatste vijf. Om het programma naar de overwinning te helpen, kan nog tot donderdag 21 januari 6 uur – ’s nachts - gestemd worden via https://www.spreekbuis.nl/nachtwachtaward/

Coverfoto: stream-still van Evert Duipmans tijdens uitzending WILDGROEI op NPO Radio 2.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.