Enschede

Motie van treurnis in raad Enschede vanwege rammelende werkwijze college B&W

Het college van burgemeester en wethouders van Enschede krijg dinsdag een treurnis op het bord vanwege de eigen werkwijze. Die irriteert een aantal oppositiefracties steeds meer.

462992 978530
Teun Staal | Tubantia

Het raadslid Erwin Versteeg kondigde deze motie van treurnis dinsdag aan tijdens de ouverture van de laatste vergadering van de gemeenteraad voor het zomerreces. Versteeg sprak daarbij zijn onvrede uit over het feit dat het college volgens hem voortdurend stukken in een heel laat stadium naar de raad stuurt. âDe stukken rammelen en zijn niet rijp voor besluitvorming. Ik kan hier geen genoegen mee nemen.â

Zwembad en energieDe raad besluit vandaag over twee belangrijke onderwerpen, waarvan veel oppositiefracties vinden dat het begeleidende raadsvoorstel slecht en te laat is uitgewerkt. Dat geldt volgens Versteeg en collega-raadsleden voor het plan voor het plan voor een nieuw zwembad en de Nota Uitgangspunten Energievisie, waarin de voorwaarden voor wind- en zonne-energie zijn vastgelegd.

In beide gevallen is ondanks een maandenlange voorbereiding aanvullende informatie pas zeer recent - afgelopen week - naar de raad gestuurd. âZo kan het niet langerâ, aldus Versteeg.

MarionetDe motie van treurnis zal dinsdag geen meerderheid krijgen. Toch onderschrijven raadsleden van SP, CDA en Enschede Anders de ergernis. Annelies Futselaar: âWe worden slecht op de hoogte gehouden en moeten steeds weer op zoek naar allerlei informatie. Als raad zijn we zo langzamerhand de marionet van het college.â Futselaars onvrede leidde er onlangs toe dat het SP-raadslid het fractievoorzitterschap neerlegde.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Reinier van Willigen