Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Hoe eerder hoe beter: basisschoolleerlingen knutselen met €˜afval €™ in Hangar21

462995 978630

Twente heeft creatief talent nodig en met de ontdekking daarvan kunnen we beter te vroeg beginnen dan te laat. Daarom heeft Tim Post, zelfstandig onderwijsadviseur-en ontwikkelaar, Hangar21 in het leven geroepen. Dinsdagochtend ontving hij, samen met collega s, de eerste basisschoolkinderen op het Vliegveld Twenthe.

Laura Ratering | 1Twente

Er liggen schroeven, boortjes, rollen en resten die bedrijven hebben overgelaten. Zelfgebouwde vliegtuigen van kunstenaar Jelle de Graaf moeten de kinderen inspireren. In Hangar21 op Vliegveld Twenthe kunnen ze sinds vandaag allemaal creatief bezig met techniek.

Toekomst bouwen
Leren hoe techniek werkt? Dat moet volgens initiatiefnemer Post spelenderwijs en zo jong mogelijk. We willen de kinderen alle ruimte geven om met techniek aan de slag te gaan en hun eigen verbeelding en fantasie te gebruiken , legt hij uit. We willen hun de kans geven om zelf hun eigen toekomst te bouwen.

Nieuwsgierigheid gebruikenAls onderwijsdeskundige vindt hij het meer dan belangrijk dat kinderen zelf leren en dingen ontdekken: Als je kijkt naar je hele levensontwikkeling, dan is het enorm belangrijk dat je jouw eigen verbeelding kan gebruiken en bijvoorbeeld van baan kan switchen. Dat je nieuwsgierig bent. Allemaal kwaliteiten die leerbaar en ontwikkelaar zijn. Post maakt verder duidelijk dat hij de kinderen niet alleen wil leren hoe ze moeten rekenen of lezen, maar vooral hoe ze hun nieuwsgierigheid kunnen gebruiken.

Steun
Bij Hangar21 moeten zich in de toekomst basisscholen en techniekbedrijven met elkaar verbinden. Post hoopt daarom dat nog meer scholen en initiatieven aanhaken. Hij legt juist de nadruk op basisschoolleerlingen, omdat die vaak nog nieuwsgieriger zijn dan leerlingen van het voortgezet onderwijs. En daarvoor zijn we op zoek naar techniekbedrijven , vertelt hij.
Kijk hieronder naar de reportage van Hangar21 of bekijk het interview met Tim Post in 1Twente Vandaag.

foto: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.