Twente
Video

Twentse kinderoppas heeft het drukker dan ooit

Het is een bekend verhaal: ouders worstelen sinds het begin van de coronacrisis met de opvang van hun kinderen. Steeds meer gezinnen zijn daarom op zoek naar een oppas. De Twentse organisatie ‘TwenteNannies’ heeft het drukker dan ooit.

Toename

“In de eerste coronaperiode zagen we best een dip”, licht TwenteNannie-oprichter Claudia Buursen toe. “Ouders gingen de oppas toen vaak afzeggen en deden het zelf. Inmiddels zien wij dat de oppasaanvragen weer toenemen.”

Functieverandering

Met een netwerk van meer dan 600 nannies, heeft Buursen altijd iemand achter de hand die kan oppassen. Met name in deze tijd is dat best handig, geeft de oprichter aan. “Steeds meer families zijn op zoek naar ondersteunding bij het thuisonderwijs. De taken van onze nannies zijn hierin echt veranderd.”

Voortdurend op zoek

Buursen geeft aan dat haar organisatie, ook deels door de coronacrisis, altijd op zoek is naar nieuwe kinderoppassen. “We hebben voortdurend nieuwe collega’s nodig. We zijn vooral op zoek naar studenten, omdat we merken dat de kinderen dit leuk vinden en de connecties tussen studenten en kinderen ook anders is. En ook thuis zijn de extra handjes altijd prettig denk ik.”

Om de families en de studenten aan elkaar te koppelen, organiseert de organisatie altijd een intake en een kennismakingsgesprek. "Juist de click is belangrijk", aldus Buursen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.