Hengelo

Laatste loodjes verkeersveiliger maken Deurningerstraat

De laatste fase van de herinrichting van de Deurningerstraat in Hengelo gaat deze week beginnen. Eerder werden andere delen van de Deurningerstraat al uitgevoerd om de verkeersveiligheid te verbeteren. De fietspaden op de rijbanen maken plaats voor vrijliggende fietspaden.

Deurningerstraathengelo googlemaps
De fietspaden op de rijbanen maken plaats voor vrijliggende fietspaden. © Google Street View

Verkeersveiliger maken

De werkzaamheden zijn op het traject vanaf de rotonde bij de Sloetsweg tot aan de aansluiting met de Oldenzaalsestraat. De voorbereidende werkzaamheden beginnen op 22 januari, maar het verkeer zal pas vanaf februari hinder ervaren van de werkzaamheden. Belangrijkste reden voor de werkzaamheden is het verbeteren van de verkeersveiligheid. De fietspaden worden vrijliggend gemaakt, zodat auto's en fietsers van elkaar gescheiden zijn.

Nieuwe riolering

De gemeente gaat de riolering ook vervangen. Door de klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met zwaardere regenbuien. Er wordt een extra buis aangelegd om regenwater af te voeren naar de Tichelvijver. Hierdoor komt het schone regenwater niet meer terecht in het rioolstelsel, waardoor het riool niet overbelast raakt. Dat wordt afkoppelen genoemd. Omwonenden worden opgeroepen regenwater zoveel mogelijk op te vangen op het eigen perceel. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van regentonnen.

icon_main_info_white_glyph

Afkoppelen

Afkoppelen is het gescheiden afvoeren van regenwater. Op veel plekken wordt het schone regenwater nog afgevoerd via het riool. Dit zorgt ervoor dat er bij een zware regenbui het regenwater wordt vermengd met het afvalwater, waardoor het riool overbelast raakt. Het vasthouden van water is belangrijk, het regenwater is schoon en kan worden weggevoerd naar bomen, planten, beken en vijvers. Dat is beter voor de natuur en kan helpen tijdens drogere perioden. Ook vermindert afkoppelen de kans op wateroverlast.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.