Enschede

VIDEO l ROC van Twente-studenten schrijven brieven aan eenzame ouderen

Veel ouderen zijn eenzaam door de gevolgen van de coronacrisis. Dit probleem viel ROC van Twente-docente Kristel van Putten ook op. Daarom bedacht zij een hele bijzondere schrijfopdracht voor haar studenten.

463122 IMG 9084
Redactie l 1Twente

Kristel geeft les in Nederlands en Burgerschap. Met deze schijfopdracht wou ze de twee vakken combineren. In de brief stellen de studenten zich kort voor aan de ouderen en tonen ze interesse door een aantal vragen te stellen. âHet was in eerste instantie niet te bedoeling om de brieven te verzenden, maar er waren zulke mooie verhalen dat we hebben besloten om het echt op te sturen naar de ouderenâ, vertelt docente Kristel. "Veel studenten ontvingen brieven of telefoontjes terug, sommigen hebben nog steeds contact met de ouderen die zij geschreven hebben. Inmiddels zijn er meer dan 1150 brieven verzonden."

Vakmanschap
Een selectie van de verhalen die de studenten hebben geschreven, kun je terug vinden op de website âVier het Vakmanschapâ van ROC van Twente. De site is afgelopen woensdag 1 juli gelanceerd en biedt een online podium voor studenten, docenten en bedrijven en hun vakmanschap. Benieuwd naar alle verhalen van de studenten? Via rocvantwente.nl kun je de verhalen vinden.
Hieronder vind je het hele gesprek met docente Kristel van Putten in 1Twente Vandaag.

foto: ROC van Twente