Enschede

Water uit vijvers halen? Daar staat een fikse boete op

De bodem in Twente en de Achterhoek is droog. Kurkdroog. Ook de buien van afgelopen weekend hebben daar weinig verandering in gebracht. Maar wie toch wil sproeien, kan daar beter geen water uit openbare vijvers voor gebruiken. Daar staat een fikse boete op.

463154 Robin Hilberink water
Willem Korenromp | Tubantia

Waterschap Vechtstromen waarschuwt daarvoor. De boetes worden vastgesteld door de Officier van Justitie. Deze kunnen flink oplopen. Van 550 euro voor particulieren tot 1500 euro voor bedrijven.

Het waterschap heeft de afgelopen weken verschillende meldingen van overtredingen ontvangen en gaan hier scherper tegen optreden. âHet verbod voor het onttrekken van water uit deze vijvers geldt voor iedereen. Van bedrijven met tankwagens tot particulieren die met dompelpompjes en emmers water onttrekken om de planten water te gevenâ, aldus het waterschap in een persbericht.

Sinds vrijdag 29 mei 2020 geldt een verbod op het onttrekken van water uit openbare vijvers in stedelijk gebied. Dit verbod is ingesteld omdat de kwaliteit van het water in vijvers onder druk staat. Daarom is het belangrijk om het waterniveau zoveel mogelijk op peil te houden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Robin Hilberink