Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

€˜Vrije Tukkers €™ leggen bloemen tegen €˜coronawaanzin €™ en voor de vrijheid

463433 image00003

Als maandag om 12.00 uur het luchtalarm afgaat leggen vier vrouwen bloemen voor de redactie van Tubantia in Enschede. Ze willen daarmee een statement maken tegen de strenge corona-maatregelen die het kabinet heeft opgelegd en de komst van de coronawet.

Lucien Baard | Tubantia

Zij zeggen dat in hun ogen de vrijheid van de burgers in gevaar is. Met het leggen van bloemen geven ze gehoor aan de oproep van aanhangers van de beweging Viruswaanzin om stil te protesteren tegen de 1,5-meter samenleving, de mogelijke invoering van een noodwet en een eventuele verplichte vaccinatie tegen corona.

Maar met de bloemen willen ze ook de redacties van de de main stream media wakker schudden, die volgens hen niet de waarheid vertellen over corona. Bij meerdere redacties van kranten werden rond 12.00 uur op maandag bloemen gelegd.

De vrouwen die in Enschede de bloemen legden hebben zich aangesloten bij meerdere Facebookgroepen waar corona-sceptici elkaar vinden. Jacqueline Hesselink: De vrijheid van meningsuiting is in het geding. Daarom moeten we nu stelling nemen. Ze is de enige die haar naam wil prijsgeven. Anderen zijn een beetje bang dat ze later problemen ondervinden met het zoeken naar werk . We staan nu niet op 1,5 meter; daar kunnen we al problemen mee krijgen als er nu toezicht langs komt.
foto: Laura Ratering
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.