Enschede

‘Vrije Tukkers’ leggen bloemen tegen ‘coronawaanzin’ en voor de vrijheid

Als maandag om 12.00 uur het luchtalarm afgaat leggen vier vrouwen bloemen voor de redactie van Tubantia in Enschede. Ze willen daarmee een statement maken tegen de strenge corona-maatregelen die het kabinet heeft opgelegd en de komst van de coronawet.

463433 image00003
Lucien Baard | Tubantia

Zij zeggen dat in hun ogen de vrijheid van de burgers in gevaar is. Met het leggen van bloemen geven ze gehoor aan de oproep van aanhangers van de beweging Viruswaanzin om âstil te protesterenâ tegen de 1,5-meter samenleving, de mogelijke invoering van een noodwet en een eventuele verplichte vaccinatie tegen corona.

Maar met de bloemen willen ze ook de redacties van de âde main stream mediaâ wakker schudden, die volgens hen niet de waarheid vertellen over corona. Bij meerdere redacties van kranten werden rond 12.00 uur op maandag bloemen gelegd.

De vrouwen die in Enschede de bloemen legden hebben zich aangesloten bij meerdere Facebookgroepen waar corona-sceptici elkaar vinden. Jacqueline Hesselink: âDe vrijheid van meningsuiting is in het geding. Daarom moeten we nu stelling nemen.â Ze is de enige die haar naam wil prijsgeven. Anderen zijn een beetje bang dat ze âlater problemen ondervinden met het zoeken naar werkâ. âWe staan nu niet op 1,5 meter; daar kunnen we al problemen mee krijgen als er nu toezicht langs komt.â
foto: Laura Ratering