Enschede

VIDEO | Stil protest ‘Vrije Tukkers’: “Het is 5 voor 12”

Bij het afgaan van het luchtalarm maandagmiddag om 12.00 uur hebben vier leden van actiegroep âVrije Tukkersâ bloemen gelegd voor het Balengebouw. Het gebouw waar onder andere Tubantia en 1Twente zijn gevestigd. Met de actie wil de actiegroep stil protesteren, want ze zijn het niet eens met een mogelijke invoering van een noodwet en een eventuele vaccinatie tegen corona.

463453 Natalie Boetzkes
Redactie | 1Twente

Natalie Boetzkes is lid van de âVrije Tukkersâ en maakt in 1Twente Vandaag duidelijk waarom zij bloemen gingen leggen: âWij zijn onze vrijheid praktisch kwijt. Het is vijf voor 12. Want de dingen die er op dit moment gaande zijn, zijn niet goed.â

Boetzkes heeft het onder andere over een mogelijk noodwet, maar ook over de overheid die âzoietsâ voorstelt. Volgens haar is een overheid, die de bevolking tot iets dwingt, geen democratie, maar een dictatuur.

Nadenken
Met de actie willen Boetzkes en haar collegaâs dat de mensen gaan nadenken over de vrijheid van de Nederlander die volgens de âVrije Tukkersâ langzaam verdwijnt. âWe hebben 75 jaar in vrijheid geleefd, maar deze vrijheid is nu weg als je naar de maatregelen kijktâ, aldus Boetzkes.

Mainstream-media
En dat stelt haar vrij ongerust. Niet alleen dat. Met name het gekonkel achter de schermen is volgens Boetzkes niet wenselijk voor een land als Nederland. âOok dat wij nog steeds de richtlijnen van de WHO volgen, is best wel ernstigâ, vertelt Boetzkes verder.

Andere geluiden
Het âVrije Tukkersâ-lid vindt vooral belangrijk dat Nederlands zelf moeten beslissen welke mening zij hebben en waar ze die vandaan halen. âIn Nederland zijn heel veel mensen achter de schermen massaal dingen aan het posten om mensen wakker te makenâ, aldus Boetzkes. âDaarom zijn wij onder andere gestart met de actie âWakkere Tukkersâ. Wij willen het in het klein aanpakken en mensen een op een aanspreken en vragen wat zij hiervan vinden.â

Bekijk het hele interview met Natalie Boetzkes hieronder terug, waarin ze onder andere uitlegt waarom sommige beelden van de IC-bedden gemanipuleerd zijn en waarom de RIVM-cijfers volgens haar niet kloppen.