Twente
Enschede

Studenten Saxion maken van kale gang in Aveleijn belevingsoord

Een gang met televisieschermen waarop langzame natuurbeelden worden getoond, wondertelefoons met liedjes en verhalen, akoestische stoelen en een belevingswand die je het gevoel geeft dat je in de Efteling rondfietst. En niet te vergeten aansprekende kleuren. Studenten Saxion helpen zorginstelling Aveleijn met de inrichting van een hightechgang in locatie De Wielewaal in Enschede.

Welzijn

Hoe mooi het ook is wat de groep studenten van Saxion hebben uitgedacht voor de oudere bewoners van De Wielewaal het gaat om het welzijn van die groep met licht verstandelijke beperking.

Maar manager innovatie Evelien Rondhuis is in haar nopjes met het werk van de studenten. “We gaan het testen in De Wielewaal. Over een maand of drie maken we de definitieve keuzes”, licht ze toe.

Slimme oplossing

Tess Reerink studeert Gezondheid en Techniek. Ze was met een groep anderen van verschillende studierichtingen betrokken bij het bedenken van de slimme oplossing voor de gang ‘waar bewoners snel overprikkeld raken en zich terugtrekken op hun kamer’.

“De lege gang hebben we zo ingericht dat de ouderen er kunnen ontspannen en iets kunnen beleven”, vertelt ze in 1Twente Vandaag. Hun werk is door Evelien Rondhuis zo enthousiast ontvangen dat het zo maar kan zijn dat het werk van de Saxionstudenten een vervolg krijgt op andere locaties van Aveleijn.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.