Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Geen Alpe d €™HuZes? Dan maar drie dagen traplopen

463580 Alpe Duez

Door de Alpe d HuZes ging dit jaar een streep vanwege corona. Het evenement waarbij deelnemers de Alpe d Huez in Frankrijk beklimmen om geld in de zamelen voor onderzoek naar kanker, is doorgeschoven naar volgend jaar. Een groep Enschedese studenten besloot daarom een eigen editie te organiseren. En dat in hun eigen studentenhuis.

Redactie | 1Twente

Het studentenhuis, The Royal Pink Palace, aan de Campuslaan op het terrein van de Universiteit Twente is 11 meter hoog. Zijn bewoners moeten per loop vier trappen beklimmen. De Alpe d Huez is in totaal 1127 meter hoog. Dat betekent dat we elke 100 keer dat we het trappenhuis hebben beklommen, één keer de berg hebben beklommen , vertelt Thom Kuenen in 1Twente Vandaag. Hij woont zelf in het studentenhuis en is op dinsdagochtend zelf al zeventig keer omhoog gelopen. Ik heb dus in principe ook al de berg beklommen.

Dag en nacht
De 17 studenten willen hun huis gedurende 72 uur in ploegendienst beklimmen om geld voor onderzoek naar kanker in te zamelen. Dit doen ze dag en nacht. Ik moet vannacht rond 2 uur nog een keer aan de slag en morgennacht ook , laat Kuenen weten. Maar ik slaap bijvoorbeeld naast de trap. Dan hoor je gewoon constant mensen langslopen. Maar ach ¦ dat is dan maar drie dagen zo.

Wil je doneren of meekijken? Kijk op 51.campuslaan.nl.
foto: still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.