Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Angelique uit Enschede draait tijdens dj-battle voor 500.000 kijkers: €˜Tomorrowland blijft mijn droom €™

463668 angeliquevandermolen

Honderdduizenden mensen keken dinsdag via social media naar het thuisoptreden van Angelique van der Molen. Onder haar dj-naam Angie Mill probeerde de 28-jarige Enschedese een podiumplek op Tomorrowland binnen te slepen. Ze versloeg duizenden internationale dj's, maar in de halve finale ging het alsnog mis. Balen, maar ik ben vooral erg trots!

Michel van Ballegooij | Tubantia

Duizenden dj's uit heel Europa deden mee aan The Sound of Tomorrow , de dj-contest van het Belgische festival Tomorrowland. Angelique van der Molen schopte het met haar ingezonden mixtape tot de laatste vier kandidaten. In de halve finale nam ze het live vanuit haar woonkamer op tegen de Spaanse dj Rikki. Hij won de battle en ging er uiteindelijk ook met de hoofdprijs vandoor: een optreden op Tomorrowland.

De jury werd gevormd door de populaire dj s Fedde Le Grand en Dimitri Vegas. De eerstgenoemde stond zelfs aan de kant van de Enschedese. Daar was ik echt heel blij mee. Maar zij bepaalden voor 40 procent wie de finale zou halen en het publiek voor 60 procent. Uiteindelijk werd het dus Rikki. Ik moest als eerste, toen keken er nog lang niet zoveel mensen als bij zijn optreden. Daarnaast heeft Rikki een gigantische groep fans. Hij is gewoon immens populair.

Ik stond in de woonkamer, terwijl hij ergens aan zee stond. Dat was gewoon helemaal te gek. Vooral het enthousiasme van Rikki viel op. Hij swingde enthousiast mee op zijn muziek. Als ik daar had gestaan, dan had ik hetzelfde gedaan. Ik sprong tijdens mijn optreden één keer omhoog en knalde gelijk tegen een televisiescherm aan. Ik probeerde energiek over te komen, maar qua bewegingsvrijheid was dat gewoon lastig.

Club Merijn in Hengelo
Normaal is Angelique van der Molen de vaste dj bij Club Merlijn in de binnenstad van Hengelo. Ook speelde ze vorig jaar op het bevrijdingsfestival in Zwolle. Ze hoopt dat dit avontuur haar in ieder geval nieuwe kansen biedt. Ik heb na mijn optreden contact gezocht met Fedde Le Grand, want hij was enthousiast over mijn muziek. Ik heb een geweldige track liggen, dus hoe gaaf zou het zijn als zijn platenmaatschappij die alsnog wil uitbrengen?
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

De timing van de dj-contest achter beter gekund. Corona hè. De boekingen blijven uit, terwijl dit optreden normaal juist deuren zou moeten openen. Ook om die reden stuurt ze elke fan die een reactie achterlaat een berichtje terug. En dat zijn er veel. Maar ze zijn allemaal positief, dus ik heb denk ik best een goede indruk achtergelaten. Ik wil ook benaderbaar voor iedereen blijven. Zo zit ik nou eenmaal in elkaar.

Veel tijd om bij te komen van haar avontuur heeft ze niet. De Enschedese is net afgestudeerd en werkt sinds kort als HR-medewerker bij Open Social. Een paar dagen vrij nemen was dus geen optie. Dat hoeft ook niet, want Angelique is gek op haar werk. Ik zou ook nooit 100 procent dj willen zijn. Het is een veel te turbulent leven en ik wil niet afhankelijk zijn van mijn boekingen. Ik heb niet voor niets vier jaar op het hbo gezeten.

Uniek
Steeds meer jongeren willen dj worden, maar slechts een klein aantal weet uiteindelijk door te breken. Volgens Angelique is het vooral belangrijk om uniek te zijn in deze tijd. Je ziet het aan mijn Spaanse tegenstander. Ik ken bijna niemand die zo druk is als hem, maar die energie is terug te horen in zijn set. Wat DJ Angie Mill uniek maakt? Ik ontwikkel mijn eigen geluid. Ik denk dat de mensen dat waarderen.

De Enschede is volgend jaar dus niet op het podium van Tomorrowland te bewonderen, maar wel op het festivalterrein zelf. Samen met de andere finalisten heeft ze een kaartje gekregen. Ook gaaf. En wie weet draai ik er ooit nog wel zelf. Die droom heb ik nog steeds.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.