Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Drive-inbioscoop bij autobedrijf Peterman in Enschede: €˜McDonald €™s en KFC zullen vast blij zijn €™

463800 Carloter Ellen 1

Autobedrijf Peterman aan het Spaansland wil een week lang een drive-inbioscoop. Dennis Peterman: We hadden heel graag de nieuwste James Bond vertoond.

Anja Kruise | Tubantia

Een drive-inbioscoop? Is dat een pr-stunt? Het heeft in de eerste plaats te maken met het feit dat we op 1 september precies 40 jaar Toyota-dealer zijn. Om dat te vieren willen we op ons eigen parkeerterrein bij ons bedrijf aan het Spaansland een drive-inbioscoop inrichten.

Voor wie? De drive-inbioscoop is in eerste instantie voor klanten en relaties. Ook een beperkt aantal andere mensen kan overigens een kaartje kopen via onze website. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Welk doel? Dat moet nog worden afgerond. We moeten nog meer puntjes op de i zetten. Op 31 augustus klokslag middernacht wordt de eerste film vertoond. We hadden graag de nieuwste James Bond op het programma gehad, maar die komt pas 1 oktober uit. Voor ons dus net een paar weken te laat.

Hoe zit het met overlast voor de omgeving? Iedereen hoort via zijn autoradio het geluid van de film. In de auto dus. Het is ook niet de bedoeling dat mensen de auto uitkomen. Verder hebben we een professioneel videoscherm en zorgen we voor een goede verkeersveiligheid. Het is een bedrijventerrein, het eerste woonhuis staat zo n 500 meter verderop. Daar is van de filmbeelden niets te zien. Ik kan me niet voorstellen dat dit problemen oplevert.

En wat vinden de buren ervan? Nog niet iedereen is op de hoogte. Maar ik ga ervan uit dat ze bij McDonald s en KFC blij zijn. Die krijgen die week vast veel klanten extra.

Zijn er nog meer activiteiten in die feestweek? Zeker. Zo laten we onze gasten 40 jaar ontwikkeling van de auto zien. Maar wel coronaproof, in kleine groepjes en met een vaste looproute. Op deze show is ook de allernieuwste Toyota Yaris te zien. De fabriek in Frankrijk is pas vorige week met de productie begonnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.