Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Ondanks coronacrisis stijgen huizenprijzen in Twente

463941 808479

De coronacrisis krijgt voorlopig geen grip op de Twentse woningmarkt. Het aanbod daalde ook in het tweede kwartaal. Hierdoor blijven de prijzen van de woningen met gemiddeld 11 procent stijgen ten opzichte van vorig jaar. Wat betekent dit nu voor de huidige woningmarkt in de regio?

Redactie | 1Twente

Dat het zo goed gaat, vindt ook Michel ten Hag van ten Hag Makelaars wonderlijk. Volgens hem heeft dat met verschillende factoren te maken. De woningmarkt was al redelijk heet. Ten tweede: mensen hebben de tijd gehad in de afgelopen periode om op zoek te gaan naar een woning. Daarnaast realiseerden mensen zich hoe belangrijk een eigen, mooie woning eigenlijk is , aldus de makelaar. Bovendien gaat de trend naar kleinere woningen, omdat de gezinnen ook kleiner worden.

Thuiswerken steeds belangrijker
Deze factoren zijn tijdelijk. Maar de prijzen stijgen al een langere periode. Dat heeft te maken met de vorige crisis , vertelt Ten Hag. Vanaf 2014 ging de woningmarkt in Amsterdam beter. Enschede kwam er heel snel achteraan. Ik denk dat Enschede een enorme sprong heeft gemaakt in de afgelopen 10 tot 15 jaar.

Landelijk is de stijging iets minder groot, maar doordat Enschede langzamerhand steeds populairder wordt, wordt wonen in deze regio ook steeds aantrekkelijker. Toch is het in Twente lastiger, omdat er minder aanbod is. Daarnaast hebben we hier echt een aantal dure huizen. Het Vaneker is er een voorbeeld van. Dure woningen voor een miljoen of meer , aldus de ondernemer.

De huizenmarkt na corona
Ten Hag voorspelt dat het met de woningmarkt alleen nog maar gekker zal worden. Lage rente, enorme toevloed aan gelden en mensen die enorm gaan sparen in de coronacrisis. Gevolg: de bereidheid om dat spargeld op te nemen zal stijgen en de toevloed naar de huizenmarkt gaat nog meer stijgen. Alleen moet er aanbod voor zijn , zegt hij. Als nieuwe voorzitter van VNO-NCW wil hij zich daarom inzetten voor nieuwbouw, mobiliteit en duurzaamheid.
Bekij het hele interview met Michel ten Hag in 1Twente Vandaag hieronder terug.
foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.