Enschede

VIDEO | Processierupsverdelgster Attie werd zomaar BN’er

Het is op de kop af een jaar en tien dagen geleden dat Enschede en Nederland Attie Saas (70) leerden kennen. Op een videoreportage van 1Twente liet de Enschedese zien hoe zij met een verfbrander eikenprocessierupsen te lijf ging.

464076 HKEB0264
Redactie/1Twente

Maandag was zij te gast in de dagelijkse live-uitzending 1Twente Vandaag waar ze vertelde over de aandacht die ze kreeg en haar verder uitgewerkte aanvalsplan tegen de vermaledijde rupsen uit de doeken deed. âJe moet ze aanpakken met een verrassingsaanval. Anders hebben ze je door en schieten ze die haren af.â

Wie herinnert niet de opmerkingen die ze vorig jaar de wereld inslingerde: âDie loeders, klootzakken, het is afgelopen met het gedonder. Ik vertrap ze naar de filistijnen. Power to the peopleâ, riep ze waarbij die laatste opmerking voor de gemeente was die naar haar oordeel te weinig deed tegen de âeikenmilitaireslagorderupsâ zoals ze het beestje nu noemt.

Haar oordeel over de plaatselijke overheid is veranderd: âTop wat ze dit jaar allemaal hebben gedaan.â

Attie is inmiddels een nationale bekendheid. Ze wordt herkend tot in Den Haag. Dat kan ook niet anders: de video van 1Twente werd op het kanaal van de omroep alleen al 811.242 keer en in totaal 27.300 uur bekeken.
Foto-onderschrif: Attie Saas is zelf verbaasd over de bekendheid die ze kreeg door haar strijd tegen de processierups.
Foto: Ernst Bergboer
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.