Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Inzet om de mediterrane terrassen op de Oude Markt te handhaven

464136 DSCF1580

Het is toch te hopen dat de terrassen zoals ze nu op de Oude Markt zijn ingericht, blijven staan. De horecaondernemers, maar ook gemeente willen het liefst de huidige mediterrane uitstraling van de Oude Markt behouden. Dat geeft Enschede extra ambiance , aldus eventmanager Robin Hollander van Horeca Enschede in het dagelijks live-programma 1TwenteVandaag.

Redactie | 1Twente

En zo kan wellicht de Coronacrisis ook iets positiefs bewerkstelligen. Behalve de gewenste uitbreiding van de terrassen op de Oude Markt, wordt door de horeca-ondernemers ook nagedacht over het inrichten van zogenaamde pop-up horeca. De aandacht gaat specifiek uit naar het Wilminkplein, Jacobusplein, het Van Heekpark. Dit soort initiatieven zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld het Wilminkplein meer gaat leven.

En over de ruimte op de Oude Markt zegt Hollander: En als er een evenement is, pakken we de terrassen weer op en maken we ruimte.

Regels
Buiten de ontwikkeling van het terrassenbeleid in het stadscentrum is er natuurlijk nog wel de regelgeving die van de horeca-ondernemers eist dat in de kroegen een afstand van anderhalve meter wordt gehandhaafd. En dat lukt vooral in de late uurtjes niet goed. De horecavereniging wil vooral voorkomen dat huizenhoge boetes worden uitgedeeld en probeert de zaken die het er moeilijk mee hebben te helpen. De ongewenste situatie kwam dinsdag ter sprake in het wekelijks overleg van gemeente, politie, horeca en winkeliers.

Hollander: We worstelen met de vraag hoe scherp we moeten handhaven. Dat is echt lastig. Wat stoort is dat je moet zitten. Dus geen statafels, want dan staan de mensen dicht op elkaar. Fellini heeft een oplossing gevonden. Die organiseren een dinnershow met muziek waar je zittend van kunt genieten. Dat is een trend die doorzet.

Zie hieronder het interview met Robin Hollander.

Foto: Henk ten Harkel
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.