Hengelo

Werkgroep Nachtburgemeester Hengelo nu officieel een stichting

De werkgroep die al zes jaar de verkiezing van de Nachtburgemeester Hengelo organiseert, is nu officieel een stichting. Donderdagmiddag werd bij Suwijn Notarissen in Hengelo de stichtingssakte gepasseerd van Stichting Nachtburgemeester Hengelo. Het bestuur wordt voorlopig gevormd door de initiatiefnemers en zal binnenkort worden uitgebreid met één of meer leden van de reeds bestaande werkgroep Nachtburgemeester.

Passeren akte stichting nachtburgemeester hengelo liggend
Foto: Van links naar rechts: mr. Denise Ramlal (Kandidaat-notaris), Pier van Dijk (beeldend kunstenaar), mr. Jan jaap Swerms Suwijn (notaris) © Dora Brandt

Initiatief tot oprichting

Ruim zes jaar geleden namen Herbert Capelle en Pier van Dijk, beiden beeldend kunstenaar, het initiatief tot oprichting van de Nachtburgemeester Hengelo. "Dat was door in de nacht van 6 op 7 oktober 2014 als 'Nachtburgemeester Hengelo' een krans te leggen bij het monument Niet vergeten aan de Wemenstraat, wat het toenmalige college van B en W zelf niet nodig vond," zegt Pier van Dijk.

Ambtstermijn van twee jaar

Via verschillende procedures werden achtereenvolgens benoemd Berto Mulder (uitbater café De Kleine Burgemeester), Tijs Jagers (Hengelo Helemaal Stil?) en Marijke Agterbosch (beeldend kunstenaar/voormalig stadsdichter), telkens voor een periode van twee jaar. Sinds begin dit jaar is Irma Bruggeman de nieuwe Nachtburgemeester, eveneens voor een periode van twee jaar.

Inauguratie

Helaas kon het officiële afscheid van de vorige Nachtburgemeester en de inauguratie van de nieuwe vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden. In het voorjaar verschijnt een publicatie in woord en beeld over de ambtstermijn van Marijke Agterbosch, financieel mede mogelijk gemaakt door Stichting 074 PK.

Initiëren en verbinden

De Nachtburgemeester opereert onafhankelijk, is politiek neutraal en staat boven belanghebbenden en partijen.Zijn/haar taak is, zonder enige sturing door of tussenkomst van de stichting twee jaar lang ogen en oren de kost te geven, te initiëren en te verbinden, kortom dát te bedenken en mogelijk te doen wat Hengelo ten goede zou kunnen komen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.