Enschede

VIDEO | De Tor on Tour trapt af met Karin Bloemen

Het eerste concert in de coronatijd zit er op voor jazzpodium de Tor. Het concert met als hoofdact cabaretier Karin Bloemen was het eerste concert dat er gegeven werd in de tijdelijke onderkomen van de Tor ; namelijk het Mystiek Theater.

464206 IMG 20200710 205718
Julian Vriend | 1Twente

ââHet is een heel gezellig theatertje, dit Mystiekââ, begon Karin Bloemen haar lofzang over het podium waar ze diezelfde avond het publiek betoverde. Gesteund door The Old School Band was het een avond vol Jazz, aangevuld met de grappen en grollen van de cabaretier. Volgens Bloemen is jazz, wat niet haar hoofdvak is, iets wat ze altijd al interessant vond. Samen met haar man, die tevens in The Old School Band speelt, heeft ze in de beginjaren met name muziek gemaakt. Professioneel op een podium staan? Dat hebben de twee zelden gedaan. Maar hier kwam door het concert in het Mystiek Theater verandering in.

50-jarig bestaan de Tor Het was voor jazzpodium de Tor een rare avond, aangezien ze middenin de festiviteiten van het 50-jarig bestaan zitten. Dat de avond niet in de Tor gespeeld werd, was voor vele liefhebbers dan ook niet ergerlijk. âEindelijk weer naar jazz luisterenâ, zegt een bezoeker.

Noodlot Het noodlot sloeg voor de Tor op 16 maart toe. ââWe hadden allerlei grote concerten staan. En ja⦠toen kwam corona en ging het allemaal niet meer doorââ, aldus de Tor-voorzitter Willem Habers. Wel merkt Habers aan dat de ambiance dezelfde was, aangezien het in het theater knus en gezellig was voor de tachtig mensen die aanwezig waren.

Het concert van afgelopen vrijdag is niet het enige concert in het Mystiek theater. Het hele programma van de Tor zal namelijk plaatsvinden in het theater, aangezien er onder de RIVM-maatregelen maar 12 mensen plaats kunnen nemen, terwijl er in het Mystiek theater rond de 85 mensen aanwezig mogen zijn.

Het programma van het 50-jarig bestaan is te vinden op de website van de Tor: https://www.jazzpodiumdetor.nl/ontour/
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.