Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | €œDe inhoud van de campagne zal echt iets van Pieter zijn €

464207 HKEB0290

Pieter Omtzigt kwam 258 stemmen tekort voor het lijsttrekkerschap van zijn partij, het CDA. Ten faveure van CDA-kroonprins Hugo de Jonge. Mart van Lagen, raadslid voor de partij in de Enschedese gemeenteraad, was vanmiddag in Den Haag en maakte het mee.

Ernst Bergboer | 1Twente

Als leden gesproken hebben, heb je altijd een terechte winnaar. Van Lagen nuanceerde niet alleen het feit dat ook hij - natuurlijk - had gehoopt op Omtzigt, maar ook de betekenis van de tweestrijd tussen de gedoodverfde en bij aanvang onwaarschijnlijke kandidaat.

Uitstraling en inhoud
In Van Lagen s optiek biedt de formule die vanmiddag ontstond, na de speech van nu lijsttrekker De Jonge, precies wat het CDA nodig heeft: uitstraling en inhoud. De Jonge wees naar Omtzigt als zijn running mate . Dat laat zien dat we juist ook een bindende partij zijn , zei het Enschedese raadslid. Beide kampen, of teams, waren al voorafgaand aan vanmiddag aan het samenwerken. De Jonge kan het verhaal vertellen en is een goede debater, Omtzigt is de man van de inhoud.

De Enschedeër is, zo stelt Van Lagen, niet alleen een man van Enschede. Hij is veel meer dan dat. We krijgen reacties van Drente tot Limburg. Pieter is een gewone man, hij is van ons. Een man die zometeen gewoon weer over de Roomweg fietst en boodschappen doet.

Kijk hieronder naar het hele gesprek met Mart van Lagen bij 1Twente Vandaag.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Mart van Lagen: Idealen, inhoudelijke zaken moeten terugkomen in de campagne.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.