Corona in Twente

MediaMarkt Enschede verruimt openingstijden: ‘Om klantenstroom te spreiden’

MediaMarkt Enschede verruimt tijdelijk haar openingstijden. Naar eigen zeggen om, met het oog op het coronavirus, te veel mensen op één plek in de winkel te voorkomen.

464209 mediamarkt
Anja Kruise | Tubantia

Sinds deze week is de elektronicazaak aan de Klanderij doordeweeks een uur eerder geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag gaan de deuren om 10.00 uur open in plaats van 11.00 uur.

Ook sluit de winkel op maandag, dinsdag woensdag en vrijdag tijdelijk een uur later, om 19.00 uur.

âDit doen we om klanten beter te kunnen bedienen, klanten die overdag moeten werken. Van deze mogelijkheid wordt goed gebruik gemaaktâ, zegt MediaMarkt Nederland. De koopavond op donderdag blijft zoals die is, dan is de winkel open tot 21.00 uur.

Volgens de woordvoerder van de elektronicaketen houden de verruimde openingstijden verband met het coronavirus.

Niet teveel mensen op één plek
âDe gezondheid en veiligheid van zowel klanten als onze medewerkers staan voorop. We willen en moeten teveel mensen tegelijk op één plek, bijvoorbeeld bij de kassaâs, voorkomen. Zodoende monitoren we continu de klantenstromen en als dat mogelijk is, verruimen wij de winkeltijden.â

In verband met het coronavirus was MediaMarkt Enschede tijdelijk op de koopzondagen gesloten, vanaf 29 maart. Nog steeds is de winkel op de meeste zondagen dicht. Vooralsnog kunnen klanten er alleen op de laatste zondag van de maand er terecht. Die maatregel is op 26 april ingegaan.

Selectiever met openingtijden
De vestiging aan Het Plein in Hengelo is overigens wél weer elke zondag geopend. âJuist vanwege het feit dat er twee winkels dicht bij elkaar gevestigd zijn, maakt dat we selectiever zijn met onze openingstijdenâ, aldus de woordvoerder. âDit betekent dat de openingstijden van onze winkels per locatie kunnen verschillen.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Frans Nikkels