Enschede

Geert de Leeuwhuis in Enschede gaat de hoogte in en wordt bijna drie keer zo groot

Het Geert de Leeuwhuis aan de Wethouder Beversstraat bouwt nieuw. Op de woonlocatie van de zorginstelling InteraktContour kunnen straks bijna drie keer zoveel cliënten worden gehuisvest.

464286 croonen
Anja Kruise | Tubantia

Volgens projectmanager Dorien van der Aa van InteraktContour is het denkbaar dat andere locaties naar de toekomstige nieuwbouw verhuizen. Daar wil ze verder niet op ingaan. InteraktContour heeft in Enschede vier woonlocaties. De zorginstelling heeft vestigingen in Overijssel, Flevoland, Utrecht en Gelderland.

Nu nog woningen met eigen terras
Nu nog wonen er 29 cliënten in het Geert de Leeuwhuis, in woningen met een eigen terras. Ze wonen in deze beschermde omgeving omdat ze niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische ziekte hebben.

De woningen zijn echter gedateerd en worden gesloopt om plaats te maken voor hoogbouw met tachtig moderne, toekomstbestendige appartementen met een balkon.

De forse uitbreiding van de woonlocatie in Boswinkel is mede te verklaren door de toenemende populatie van de doelgroep, aldus Dorien van der Aa. âMensen worden bijvoorbeeld steeds ouder, met alle gevolgen van dien.â In het Geert de Leeuwhuis wonen overigens cliënten van alle leeftijden.

Tijdelijk naar andere locatie
Voor de huidige 29 bewoners betekent de nieuwbouw dat zij tijdelijk in een andere locatie van InteraktContour worden ondergebracht. Ook daar kan projectmanager Van der Aa verder nog niets over zeggen.

De reden voor de nieuwbouw is volgens InteraktContour de te kleine en verouderde huidige huisvesting. Behalve de tachtig moderne appartementen worden er in het nieuwe wooncomplex ook algemene ruimten gerealiseerd, zoals gemeenschappelijke woonkamers. InteraktContour en Dura Vermeer Bouw Hengelo tekenden onlangs de bouwovereenkomst voor de vervangende nieuwbouw.

Het Geert de Leeuwhuis bestaat al geruime tijd, meer dan een halve eeuw.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. foto: Croonen Architecten