Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Gedonder in de stallen Military: €œStorm in een glas water €

464340 HKEB0353

De commotie rond ontevreden vrijwilligers bij de Boekelose Military is een storm in een glas water, zei Cees Schneider, zelf vrijwilliger, in 1Twente Vandaag. De sfeer binnen het vrijwilligersteam is heel relaxed.

Ernst Bergboer | 1Twente

Schneider, vier jaar actief bij het paardenevenement, wijt het groots aangekondigde vertrek van een volgens hem kleine groep vrijwilligers aan de exit van voormalig bestuurslid Frans van Meggelen. Van Meggelen, verantwoordelijk voor de stallen, werd eind vorig jaar aan de kant gezet. Hij deed keurig werk in het veld, maar daarbuiten onhandige dingen.

Kleine groep vertrokken, een aantal wil terug
De vertrokken vrijwilligers werkten voor een groot in de stallen , stelde Schneider. Die kwamen uit de clan van Van Meggelen. Volgens Schneider is de groep vertrokken vrijwilligers niet erg groot. Een stuk of vijfentwintig, waarvan een goed deel familie was. Een vader en moeder en een stuk of acht kinderen, volgens mij. Een aantal van hen is inmiddels spijtoptant. Ik heb gehoord dat verschillende vrijwilligers die hebben opgezegd, gevraagd hebben terug te komen.

Sfeer binnen de club is open
Het gevoel dat vertrekkers verwoordden als vuil behandeld te worden door bestuursvoorzitter Robert Zandstra herkent Schneider niet. Dat is een bijzonder gevoel. Maar Zandstra kun je daar niet van betichten. De medicus erkent wel dat er spanningen waren. Maar ik wist van niks. Als je onbevangen de club binnenkomt, zie je hoe open de relaties daar zijn. Maar toen ik vorig jaar de stallen in wilde, werd ik er zo n beetje weg gescholden.

Ik vertel alleen maar wat mijn perceptie is. Mijn gevoel is het algemene gevoel onder de negenhonderd overige vrijwilligers, volgens mij. De sfeer is heel plezierig. Iedereen doet zijn taak.
Het gesprek met Cees Schneider terugzien? Dat kan hieronder.

Beeld: Ernst Bergboer, © 1Twente
Cees Schneider: De sfeer is heel plezierig.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.