Enschede

Henny Thijssen lanceert nieuwe single met zijn bewogen liefdesleven als inspiratiebron

In 2020 won hij The Voice Senior, maar door de coronacrisis kon Henny Thijssen niet optimaal profiteren van de mogelijkheden die het winnen van zo’n titel met zich meebrengt. Maar hij heeft absoluut niet stil gezeten. Achter de schermen werd hard gewerkt, onder andere aan een nieuw album. De eerste single ‘Jouw liefde’ is nu uit.

Jouw liefde

“Dat overkomt mij weer, ik win ook weer wat”. Dat is wat Thijssen dacht toen hij in september The Voice Senior won. Normaal gesproken brengt zo’n winst de nodige aandacht mee waaruit flink geprofiteerd kan worden in optredens. De aandacht was er wel, maar optreden kon vanwege de coronacrisis niet. En nu die winst weer een paar maanden achter hem ligt, is die aandacht van toen ook weer weggezakt. Het weerhield Thijssen er niet van om flink aan de slag te gaan. Het resulteerde onder andere in een nieuw album waarvan de eerste single nu uit is gebracht.

‘Jouw liefde’ blijkt het eerste nummer van dit album te zijn dat hij opnam. De zanger was het liedje zelfs alweer helemaal vergeten en wilde hem eigenlijk overslaan toen hij het album afspeelde aan zijn platenmaatschappij. Toen hij ‘Jouw liefde’ toch liet horen, was het label zo enthousiast dat het nu dus als eerste is uitgebracht.

Bewogen leven

In het nummer komt alles bij elkaar wat Thijssen zich van oude liefdes kan herinneren die, zoals hij het zelf zegt, ‘goed zijn bevallen’. “Ik heb een bewogen leven gehad. Er zijn liefdes die je wat gedaan hebben, die wat betekent hebben en toch verkeerd zijn gegaan, maar waar je geen nasmaak aan hebt.”

De komende tijd brengt Thijssen meer platen van zijn nieuwe album uit in de hoop dat hij straks weer kan optreden. Zoals in het theater, want de tekstschrijver en zanger gaat een theatertour maken. Volgende week wordt aan dat project begonnen. ”En dan hoop ik dat als mijn album uitkomt, de theaters ook weer open mogen. Dan kan ik tegen die tijd ook wat brengen.”

‘Jouw liefde’ van Henny Thijssen is vanaf nu op alle streamingplatforms te beluisteren.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.