Hengeloos Peil
1Twente

Voor gasten Hengeloos Peil wordt het 'een jaar om nooit te vergeten'

Voor de gasten van de komende editie van Hengeloos Peil wordt 2021 een jaar om nooit te vergeten. Dat wordt dan ook de rode draad van de uitzending van dinsdag 19 januari. Politiechef Hester Scholten begon eind vorig jaar in Hengelo en komt er dit jaar achter of ze op haar plek zit, Carin Nijhuis hoopt dit jaar met haar weggeefwinkel te kunnen verhuizen naar een nieuwe, ruimere locatie en voor Debby Nijenhuis gaat dit jaar een droom in vervulling als de Nije Hoeve geopend wordt. De vierde gast is Jeroen Riekert van Waterschap Vechtstromen. Hij komt vertellen over het belang van de Hengelose beken.

Hester scholten zittend
Politiechef Hester Scholten is de eerste gast in de eerste aflevering van Hengeloos Peil in 2021 © Franklin Veldhuis / 1Twente Hengelo

Wittebroodsweken

Hester Scholten is de eerste gast in de maandelijkse talkshow van 1Twente Hengelo. De nieuwe teamchef van basisteam Midden-Twente is een bijzonder 'geval'. Ze is de eerste politiechef van Nederland die zonder politie-opleiding aan de slag gaat bij de politie. Ze zal vertellen over haar 'wittebroodsweken'.

Hulp van de SP

Voor Carin Nijhuis, oprichter van Weggeefwinkel Hengelo, wordt het ook een bijzonder jaar. Zij hoopt voor de zomer vervangende ruimte te vinden nu de weggeefwinkel over enkele maanden het pand aan de Schumannstraat moet verlaten. Bij het gesprek schuift ook fractievoorzitter Floor van Grouw van de SP aan. Die partij is door Carin benaderd om hen te helpen bij de zoektocht. Van Grouw weet dat meer Hengelose verenigingen op zoek zijn naar ruimte.

Nazorg voor kankerpatiënten

De derde gast is Debby Nijenhuis van de Nije Stichting, de stichting die zich sterk maakt voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten. De stichting huisde in haar dertienjarige bestaan op verschillende plekken in Hengelo, maar hoopt later dit jaar haar definitieve plekje te vinden op het Gezondheidspark in een boerderij die nu grondig verbouwd wordt. Naast Debby Nijenhuis aan tafel zit Sonja Robben. Zij is directeur van de landelijke Instellingen voor PsychoSociale Oncologie ofwel IPSO, waarvan de Nije Stichting ook het stempel draagt.

Beken in beeld

Jeroen Riekert van Waterschap Vechtstromen is de vierde gast deze avond. Hij komt vertellen over hoe het waterschap samen met de gemeente Hengelo werkt aan het opwaarderen van de Hengelose beken. Van Berflobeek tot Elsbeek en Drienerbreek. Door ze zichtbaarder te maken en het water minder snel weg te laten stromen, dragen ze bij aan een mooier en hittebestendiger Hengelo.

icon_main_info_white_glyph

Waar en wanneer te zien?

De presentatie van Hengeloos Peil is in handen van 1Twente-journalisten Niels Veurink en Franklin Veldhuis. Het programma is live te zien vanaf 19.00 uur via 1Twente.nl en later zijn de verschillende items afzonderlijk te bekijken op deze website en op het Facebook- en YouTube-kanaal van 1Twente Hengelo. Vrijdag 22 januari is de uitzending te zien van 22:00 - 23:00 op het tv-kanaal van 1Twente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.