Sport
Voetbal
FC Twente

FC Twente nog zonder Brama en Abass tegen Ajax

Wout Brama is er donderdagavond nog niet bij als FC Twente het thuis opneemt tegen Ajax. De middenvelder kampt met een lichte blessure. Ook aanwinst Abass is er nog niet bij, hij is nog altijd niet speelgerechtigd.

Onderschatting

Het is de tweede keer dat FC Twente en Ajax elkaar dit seizoen treffen. En aan die eerste ontmoeting denken ze in Twente met warme gevoelens terug. Voor het eerst in vijftien jaar werd een competitiezege behaald in Amsterdam. Wat betekent dat voor de ontmoeting van donderdag? Ajax zal in ieder geval weten dat het FC Twente niet moet onderschatten, iets wat trainer Ron Jans ook zeker niet verwacht van de koploper. “Zij weten de vorige wedstrijd nog heel goed. Daar hebben zij onder hun normale niveau gespeeld en wij hebben het gewoon goed gedaan. Die gaan echt niet rustig aan doen.”

Haller

Tussen die wedstrijd en die van donderdag zit maar anderhalve maand. Een korte periode waarin toch het nodige is gebeurd. Zo haalde Ajax Sébastien Haller terug naar de Eredivisie. Voor de Fransman die die in het verleden al goud waard bleek in de spits bij FC Utrecht, werd maar liefst 22,5 miljoen euro neergelegd. Afgelopen weekend startte hij nog vanaf de bank in de topper tegen PSV, maar Jans verwacht hem morgen wel aan de aftrap. “Dat bedrag is de begroting voor ons hele seizoen, dus dat is wel een heel verschil. Maar ik vind het ook wel mooi dat Ajax dat kan doen. En als hij speelt is het een mooie uitdaging voor Pleguezuelo en Pierie om het gevecht aan te gaan.”

FC Twente kan zelf nog niet beschikken over de eigen nieuwe aanwinst Issah Abass. De aanvaller wacht nog steeds op zijn werkvergunning. Een situatie waar Jans van baalt: “Dat voelt zo waardeloos. Waarom mag die jongen nu niet meetrainen? Maar het is niet anders, we moeten wachten op die vergunning. Dan hebben we pas de twee spitsen die we erbij willen hebben.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.