Hengelo
Politiek

‘Hengelo mist partij die zich bekommert om leegstand’

Jim ter Braak was tot voor kort gecharmeerd van Forum voor Democratie, maar toen daar eind vorig jaar de bom barstte en er allerlei vreemde verhalen naar buiten kwamen, was stemmen op FvD geen optie meer. Niet dat hij al mág stemmen, maar volgend jaar is-ie 18 en dán mag het wel. Zijn stem gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen naar 'Alternatief voor Hengelo'. Tenminste, als het hem lukt die partij van de grond te krijgen. Dinsdag 12 januari was hij te gast bij 1Twente Vandaag om over zijn missie te vertellen.

Jim is anders

De politiek staat te ver af van de mensen, de jeugd zou niks geven om politiek, iedereen denkt tegenwoordig alleen aan zichzelf. Zo maar een paar uitspraken, die je tegenwoordig overal hoort of leest. Ze gaan niet op voor Jim ter Braak. De 17-jarige Hengeloër is wél degelijk geïnteresseerd in politiek. Zozeer zelfs dat hij een eigen partij wil oprichten: Alternatief voor Hengelo.

icon_main_quote_red_glyph

“Als mijn ouders gingen stemmen, dan ging ik altijd mee en mocht ik het vakje van hun keuze inkleuren."

Jim ter Braak

Stemmen met m'n ouders

Da’s toch wel bijzonder, een tiener met politieke ambities?“Ik had al jong interesse in politiek”, vertelt Jim. In het begin was die interesse er vooral voor de vorm: “Als mijn ouders gingen stemmen, dan ging ik altijd mee en mocht ik het vakje van hun keuze inkleuren. Later ben ik natuurlijk ook gaan nadenken over de inhoudelijke kant van het vak.”

'Help beginnende ondernemer'

In Hengelo zijn drie lokale partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad en zijn ook de meeste grote landelijke partijen vertegenwoordigd. Kun je je niet beter aansluiten bij een van die partijen? “Nee, Hengelo mist nog een partij die zich echt bekommert om de leegstand en om beginnende ondernemers. Kijk naar de binnenstad, teveel panden staan leeg. Het wordt alleen maar erger. Daarnaast zou het beginnende winkeliers makkelijker gemaakt moeten worden. Subsidieer ze de eerste tijd, zodat ze kunnen concurreren met ‘online’ en wat vet op de botten kunnen krijgen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.