Corona in Twente

Twentse gehandicaptenzorg opent opnieuw regionale corona-afdeling

De gehandicaptenzorginstellingen van Twente en Oost-Achterhoek openen een cohortafdeling voor cliënten met corona. De afdeling wordt gehuisvest in 't Borghuis in Losser en is bedoeld voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking of hersenletsel.

IMG 0829
Er zijn 14 plekken beschikbaar op de afdeling in 't Borghuis in Losser. © De Twentse Zorgcentra

In eerste instantie is de afdeling bedoeld voor cliënten van Aveleijn, De Twentse Zorgcentra, Estinea, InteraktContour, en De Lichtenvoorde. De afdeling is bedoeld voor cliënten die binnen de eigen instellingen niet adequaat verzorgd kunnen worden. Mocht het nodig zijn, kunnen cliënten van andere instellingen in Twente en Oost-Achterhoek ook terecht bij de cohortafdeling, mits ze zijn doorverwezen door de huisarts.

“Veiligheid voor cliënten en medewerkers”

Het artsenteam van De Twentse Zorgcentra is verantwoordelijk voor de afdeling. Begeleiders van de verschillende instellingen zullen ondersteuning bieden aan de cliënten. Volgens Annamiek van Dalen, lid van de raad van bestuur van De Twentse Zorgcentra, is de cohortafdeling van belang: “Het is een besluit dat we voor de veiligheid van cliënten en medewerkers willen nemen. Het spreekt voor zich dat iedere organisatie zich maximaal inzet voor de best mogelijke zorg voor de cliënten en dat medewerkers hierin zo goed mogelijk begeleid en gesteund worden.”

icon_main_info_white_glyph

Wat is een cohortafdeling?

Een cohortafdeling of cohortverpleging is een afdeling waar alleen patiënten met een bepaalde ziekte worden verpleegd. Tijdens de coronapandemie richten ziekenhuizen, verzorgingshuizen en andere zorglocaties cohortafdelingen in om de besmettelijke patiënten te isoleren van de niet-coronapatiënten. Er kan op die manier gerichtere zorg worden geleverd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.