Hengelo

'Deze vrouwengroep is een plek waar je elkaar in je kracht zet'

Vrouwengroep de Hengelose Es bestaat tien jaar. Het initiatief is destijds ontstaan uit het Loes Café, opgezet door de gemeente Hengelo en Humanitas, waar ouders terecht konden voor advies over opvoeden én ervaringen met elkaar konden delen.

Luisteren naar behoeftes

Ingrid Scherphof neemt als coördinator al acht jaar het voortouw. Ze luistert naar de behoeftes van de vrouwen en probeert deze zo goed mogelijk te vervullen. Ze vertelde maandag 11 januari in 1Twente Vandaag over de vrouwengroep en het belang van het initiatief.

Een plek om samen te komen

De Vrouwengroep, die tegenwoordig onder Wijkracht valt, is een plek om samen te komen. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals koffieochtenden. Ook is er aandacht voor een gezondere leefstijl door goede voeding en voldoende beweging.

Tijdens de bijeenkomsten en gesprekken die de vrouwen hebben, wordt er veel met elkaar gedeeld en is er ruimte voor een lach en soms ook een traan. "Soms kun je onzeker zijn door wat er in je leven gebeurt. Dan is het mooi als je elkaar in eigen kracht kunt zetten, weer ziet en vindt."

Meer weten?

Meer weten over de Vrouwengroep De Hengelose Es of een ontmoetingsgroep in je eigen wijk? Kijk dan op de website van Wijkracht. Het is daar ook mogelijk om te chatten met een medewerker over ondersteuning in crisistijd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.