Enschede
Hengelo
112

Brandweer Twente: ‘Meer stormschade, maar minder branden in 2020’

Brandweer Twente kwam vorig jaar 4.113 keer in actie om brand te bestrijden en hulp te verlenen. Dat is iets meer dan in 2019. Toen waren er 4.038 incidenten. Vanuit 29 kazernes verleende de brandweer gemiddeld ruim 11 keer per dag hulp aan de inwoners van Twente. Dit laat de hulpdienst weten in haar jaaroverzicht.

BRANDWEER
Brandweer Twente kwam vorig jaar 4.113 keer in actie om brand te bestrijden en hulp te verlenen. Dat is iets meer dan in 2019. Toen waren er 4.038 incidenten. © Coen Krukkert / 1Twente

“We hebben een gemiddeld, maar een druk jaar achter de rug”, vertelt brandweercommandant Stephan Wevers. “We waren vooral drukker doordat we in het afgelopen jaar meer stormdagen gehad hebben dan in het jaar daarvoor.”

Ook moest de brandweer vaker assistentie verlenen aan de ambulancedienst. Wevers: “Dat zien we terug in het aantal dienstverleningen (van 746 naar 829). Het aantal branden daalde van 1.457 naar 1.369. Een goede ontwikkeling, maar dat zijn er toch bijna vier per dag. Branden hebben enorm veel impact, dat zag je deze week ook weer in Zuna waar een woonboerderij door brand werd verwoest. En medio december was er in Hengelo nog een brand aan de Slauerhoffstraat, waarbij twee bewoners gewond raakten.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.