Hengelo

Bouw 74 gasloze woningen in Hengelose Es begonnen

In de Hengelose Es verrijzen dit jaar 74 gasloze woningen in de woonbuurt de Nieuwe Es, waar al een aantal woningen is gerealiseerd in een eerdere fase. Koopmans Bouwgroep uit Enschede is onlangs gestart met de bouw van de tweede fase, bestaande uit 52 koopwoningen voor de particuliere markt en 22 huurwoningen. Die laatste worden in opdracht van woningcorporatie Welbions gebouwd.

Nieuwe Es fase 2 ai 1
In de Hengelose Es verrijzen dit jaar 74 gasloze woningen in de woonbuurt de Nieuwe Es. © Koopmans Bouwgroep

Zonnepanelen en lucht-water warmtepomp

Alle 74 woningen zijn voorbereid op de toekomst, waarin steeds minder aardgas beschikbaar is. De gasloze woningen zijn extra goed geïsoleerd en ze hebben een eigen energievoorziening in de vorm van zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp.

Voorspoedige verkoop

De 52 koopwoningen zijn onderverdeeld in 36 rijwoningen en 16 twee-onder-een-kapwoningen in verschillende uitvoeringen met een eigentijdse uitstraling. De verkoop van deze tweede fase verloopt zeer voorspoedig. Er zijn nog enkele woningen te koop. Informatie hierover is te vinden op de projectwebsite www.nieuwe-es.nl

Nieuwe Es fase 2 ai 2
De Nieuwe Es is na realisatie een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied. © Koopmans Bouwgroep

Buurtje met diverse woningtypen

Dit is de tweede fase die Koopmans realiseert in De Nieuwe Es. Fase 1 bestond uit de nieuwbouw van 59 koopwoningen en 36 huurwoningen en de renovatie van 2 appartementengebouwen met totaal 136 appartementen. De Nieuwe Es is na realisatie een buurt met verschillende woonsferen. Van autovrij wonen aan het park, tot wonen met de auto voor de deur of aan de groene rand van het plangebied.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.