Twente
Sport
Voetbal
FC Twente

'Emmen' komt te vroeg voor Twentes aanwinst Issah Abass

FC Twente heeft met FSV Mainz 05 overeenstemming bereikt over de komst van Issah Abass naar Enschede. De 22-jarige Ghanese aanvaller wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van de Duitse club en arriveerde vandaag in De Grolsch Veste.

Issah Abass FC Twente Media
FC Twente heeft met FSV Mainz 05 overeenstemming bereikt over de komst van Issah Abass naar Enschede. © FC Twente Media

‘Jongen met een goede drive’

Bij FC Twente waren ze na het snelle vertrek van de huurlingen Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Halil Dervisoglu naarstig op zoek naar nieuwe offensieve impulsen. Technisch directeur Jan Streuer: “Het is mooi dat we Issah Abass bij de selectie hebben. Abass is een sterke en snelle spits, die ook aan de zijkanten kan spelen. Het is een energieke jongen met een heel goede drive. Zodra de tewerkstellingsvergunning er is, kan hij aansluiten bij de groep.” Streuer heeft een band met Abass; in zijn tijd als spelersmakelaar haalde de technisch directeur Abass naar Europa.

FC Utrecht

Issah Abass speelde in Ghana voor Asokwa FC en maakte in 2017 de overstap naar het Sloveense NK Olimpija. Na anderhalf jaar vervolgde hij zijn carrière bij FSV Mainz 05. Die club verhuurde Abass afgelopen jaar aan FC Utrecht. Abass, international van Ghana Onder 23, speelde vorig seizoen 22 keer voor de Utrechtse club en scoorde acht keer.

Emmen' komt waarschijnlijk te vroeg

De kans dat Abass zaterdag tegen Emmen al inzetbaar is, is niet groot. Naast het feit dat de Ghanees nog een werkvergunning dient te hebben, zal hij ook nog in quarantaine moeten. Mogelijk komt er nog een tweede aanvaller naast Abass, maar daarover is nog geen besluit genomen, laat Streuer weten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.