Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedeërs leveren 264 kilo vuurwerk in

Pexels fernando arias 792692
Alleen de sterretjes blijven nog over...
Beeld: Fernando Arias

Sterretjes afsteken op Oudejaarsdag. Dat mag, het meest andere vuurwerk is op die dag verboden. Daarom leverden een flink aantal Enschedeërs woensdagmiddag 264 kilo vuurwerk in op de daarvoor georganiseerde inleverdag op het Diekman. In totaal werd in Twente over twee dagen 391 kilo ingeleverd.

De Veiligheidsregio Twente is te spreken over deze opbrengst. “Eigenlijk zijn we tevreden met elk resultaat, omdat we vooraf geen idee hadden hoeveel mensen gebruik zouden maken van deze mogelijkheid”, aldus een woordvoerder.

In Twente konden mensen dinsdag en woensdag op drie locaties vuurwerk inleveren dat voorgaande jaren legaal verkocht mocht worden, maar dit jaar verboden is vanwege de geldende coronamaatregelen. Het gaat om consumentenvuurwerk in de categorie F3: knalvuurwerk, vuurpijlen en knalstrengen. In Wierden en Oldenzaal werd dinsdag al 145 kilo vuurwerk ingeleverd.

In Enschede moest de Explosieven Opruimings Defensie (EOD) woensdag nog ter plaatste komen, omdat er ook zelf in elkaar geknutseld vuurwerk werd ingeleverd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.