Hengelo
Cultuur

Jan Noltes zwaait af als voorzitter HeArtpool

Jan Noltes zwaait af na twintig jaar voorzitterschap van Stichting HeArtpool. Wil Kuipers neemt het stokje over en wordt per 1 januari voorzitter van de kunstvereniging. Hij blijft zeker drie jaar voorzitter.

466874 noltes
Noltes heeft twintig jaar aan het roer gestaan © 1Twente

'Tijdelijk' voorzitterschap

Noltes werd in 2000 voorzitter van de stichting, met de bedoeling om deze functie tijdelijk te bekleden. Hij volgde oprichter Jan Jaap Swerms Suwij op als voorzitter. ‘Tijdelijk’ werd uiteindelijk twintig jaar aan het roer staan van de club. “Ik heb het altijd een bijzondere eer gevonden om de stichting te mogen voorzitten", zegt Noltes. De oud-voorzitter blijft wel betrokken bij de stichting als deelnemer en vrijwilliger.

Wil Kuipers

De nieuwe voorzitter wordt Wil Kuipers. Kuipers is al jaren vrijwilliger bij de stichting en speelde een belangrijke rol bij de Wolvecampprijs en kunsttentoonstellingen ‘Achter de Basiliek'. Kuipers was voorheen voorzitter van muziekvereniging Armonia. Ook de vrouw van de nieuwe voorzitter Anneke Kuipers-Bollen neemt per 1 januari afscheid als bestuurslid. Zij was ruim tien jaar secretaris. Jeroen Brok en Coen Wissink zijn per januari ook tot het bestuur toegetreden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.