Hengelo

Gebied verkoopverbod lachgas uitgebreid met Deldenerstraat

Het verbod op de verkoop van lachgas in het centrum van Hengelo wordt uitgebreid. Was lachgas tot nu toe alleen in het centrum taboe, daar wordt nu het centrumdeel van de Deldenerstraat aan toegevoegd.

Deldener
Was lachgas tot nu toe alleen in het centrum taboe, daar wordt nu het centrumdeel van de Deldenerstraat aan toegevoegd. © Google Streetview

Lange rijen wachtenden

De maatregel om de verkoop te verbieden, werd in september van dit jaar genomen. De horeca was toen nog geopend en op stapavonden zorgde de verkoop van het gas voor onveilige situaties. Het leidde tot lange rijen wachtenden in het centrum. Het innemen van lachgas op straat, pleintjes of elders in de openbare ruimte wordt door menigeen als storend ervaren. Het grijpt in op het gevoel van veiligheid. Bovendien zorgen gebruikers niet zelden voor overlast. Het verbod viel formeel onder een noodverordening van de Veiligheidsregio Twente.

Gemeenten wachten landelijk verbod niet af

De landelijke overheid is van plan lachgas te gaan verbieden, maar veel gemeenten wachten dat niet af en hebben het verbod in een noodverordening opgenomen.

Sinds 1 december is er een nieuwe verordening geldig en moest de gemeente opnieuw het lachgasverbod bevestigen. Daarbij is besloten het gebied aan de noordkant van de Deldenerstraat erbij te betrekken. Tot eind januari kan nog bezwaar gemaakt worden tegen dit besluit.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.