Twente

Veiligheidsregio Twente zamelt verboden vuurwerk in

Twentenaren die vuurwerk hebben, kunnen dat de komende dagen inleveren bij Veiligheidsregio Twente in Enschede, Oldenzaal of Wierden. Ook knalvuurwerk dat sinds dit jaar verboden is wordt aangenomen, zoals vuurpijlen, knalstrengen en single shots.

Vuurwerkpot Frans Nikkels
Vuurwerkpot © Frans Nikkels

Om de druk op de zorg te verlichten geldt dit jaar een algeheel vuurwerkverbod. ‘Het kan dat mensen nog vuurwerk van vorig jaar in de schuur of op zolder hebben liggen’, aldus de Veiligheidsregio. Anderen hebben hun vuurwerk voor dit jaar gehaald uit het buitenland.

Te veel of te zwaar vuurwerk

Consumenten mogen maximaal 25 kilo vuurwerk thuis bewaren tot volgend jaar. Bovendien is geknal uit de zogeheten categorie F3 niet meer toegestaan vanaf 2020, waardoor het geen zin heeft om het in huis te houden. Inwoners krijgen daarom de gelegenheid om hun eindejaarsklappers in te leveren.

icon_main_info_white_glyph

Inleverpunten

  • Wierden: 29 december 2020 tussen 10.00 en 14.00 uur, Vrachtwagen parkeerplaats, Vijverweg 2
  • Oldenzaal: 29 december 2020 tussen 14.30 en 18.00 uur, Van Gils terrein, Kleibultweg 48
  • Enschede: 30 december 2020 tussen 10.00 en 18.00 uur, Diekman-terrein, J.J. van Deinselaan 22

'De inleverdag is bedoeld voor particulieren, niet voor professionals', stelt Veiligheidsregio Twente. 'Daarbij gaat het uitsluitend om consumentenvuurwerk tot en met categorie F3.'

Bovendien wordt gevraagd om per auto naar de inleverlocatie te komen. ‘Hier neemt een erkend bedrijf het vuurwerk in en zal dit afvoeren. Uiteraard is alles georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen.’


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.