Hengelo
Video

Een cardioloog met pijn aan zijn hart

"Statistisch gezien kan het niet zo zijn dat er de afgelopen maanden minder hartpatiënten zijn geweest." Dat zegt cardioloog Mounir Basalus. Oftewel: mensen met hartklachten waren er wel, maar durfden de stap naar de dokter of het ziekenhuis niet te maken uit angst voor het virus. Cardioloog Mounir Basalus spreekt met pijn in zijn hart over zijn vak, zijn patiënten en de mensen die het ziekenhuis meden en nog altijd mijden.

Voorbij Corona

Ondertussen leven we al driekwart jaar samen met het monster dat corona heet. Of we het nu wilden of niet, het werd een onderdeel van ons leven. Direct of indirect. Een ongekend fenomeen: waar we normaal allemaal onze eigen zorgen hebben, werd corona een gezamenlijk lijden. Tegelijkertijd hebben we in deze episode allemaal onze persoonlijke belevingen, ons eigen verhaal. Om die verhalen te vertellen, zetten vier Twentenaren het project 'Voorbij Corona' op waarin 30 Twentenaren hun verhalen delen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.