Hengelo

Wijkracht voorziet twintig huishoudens van een laptop

Sevilay Luiken van IMean regelde zeventig tweedehands laptops, aangeboden door het Ministerie van Financiën, en verdeelt deze onder drie sociaal werkorganisaties in Twente. Wijkracht is er een van en ontving donderdag 24 december twintig laptops.

IMG 20201224 WA0005
Wijkracht voorziet twintig huishoudens van een laptop. Op de foto: Meryam Sümer (links), midden Charlotte van de Wetering en rechts Sevilay Luiken. © Wijkracht

Online wereld

Juist in deze tijd van coronacrisis is het van belang om ‘online’ te zijn. Thuiswerken, thuisonderwijs en met elkaar in contact blijven kan dankzij mobiele apparaten, waaronder een laptop. Veel huishoudens beschikken wel over een laptop, maar met één laptop en meerdere kinderen bijvoorbeeld kom je snel apparaten te kort.

Echt nodig

Wijkracht kent verschillende gezinnen die een (extra) laptop kunnen gebruiken. Dankzij het initiatief van Sevilay mag de sociaal werkorganisatie nu twintig huishoudens verrassen met een tweedehands laptop. De sociaal werkers van Wijkracht dragen gezinnen voor die in aanmerking komen voor een laptop. Hierbij kijken zij naar de noodzaak en urgentie voor een huishouden om een (extra) laptop te ontvangen. Inwoners van de gemeenten Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal komen in aanmerking. In deze gemeenten is Wijkracht actief.

Naast gezinnen kijkt Wijkracht ook naar buurthuizen of vrijwilligersinitiatieven die eventueel een (extra) laptop kunnen gebruiken voor het uitvoeren van hun activiteiten (bijvoorbeeld bij cursussen om mensen digitaal vaardiger te maken of om vrijwilligers bij de Brievenhulp hun taken goed te laten uitvoeren).

Tweede leven

“Wij zijn erg blij dat Sevilay aan ons heeft gedacht bij het verdelen van de laptops. Het voelt zeker nu fijn om voor kerstman te mogen spelen. De laptops krijgen binnenkort een tweede leven bij mensen die het goed kunnen gebruiken. De ultieme kerstgedachte” aldus Charlotte van de Wetering, manager bij Wijkracht.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.