Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengeloërs willen spectaculaire lichtshow tijdens jaarwisseling

Laserstralen
Hengeloërs willen spectaculaire lichtshow tijdens jaarwisseling
Beeld: Stockfoto

Een uniek lichtproject moet in Hengelo tijdens de jaarwisseling voor spektakel zorgen. Het idee komt van een aantal Hengeloërs dat door het vuurwerkverbod en alle andere coronabeperkingen de stad een hart onder de riem wil steken.

Er is nog geld nodig om het plan te realiseren. De initiatiefnemers zijn daarom een crowdfundingactie gestart. Een aantal weken geleden is al contact gezocht met de gemeente Hengelo. Die juicht het idee toe en heeft al toegezegd om het project financieel te ondersteunen. Het is de bedoeling dat grote lichtstralen vanaf 20:00 uur de atmosfeer verlichten, waarna om 00:00 een grote lichtshow volgt. Verschillende punten in de stad zijn al uitgezocht om zo zeker te weten dat het lichtspektakel vanuit de gehele stad zichtbaar zal zijn.

"De lichtshow moet een moment worden om even stil te staan bij het afgelopen jaar", schrijven de initiatiefnemers van het Hengelicht. "Een tribute naar de mensen die het moeilijk hebben gehad en moeilijk hebben, maar zeker ook een moment om met alle inwoners van Hengelo naar de toekomst te kijken. Een lichtpuntje. Een momentje om echt even van te genieten." Via Go-Fund-Me kan het project worden gesteund. Maandagmiddag hadden al 36 mensen het initiatief ondersteund en was er al ruim 600 euro binnen van de benodigde 25.000 euro.

Externe link: Go-Fund-Me

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.